Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο ιατρός  Ρώτας Μιχάλης   αποφοίτησε   από την  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών .Κατά την διάρκεια των  σπουδών του   έλαβε  πλήθος από βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Υπήρξε επίσης υπότροφοςτου κληροδοτήματος Παπαδάκη   και του  Ιδρύματος   Κρατικών Υποτροφιών  (ΙΚΥ)  σε  όλη την διάρκεια της φοίτησης.

Μετά την λήψη του πτυχίου και ύστερα από εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις  (USMLE ) απέκτησε την  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και μετέβει για την πλήρη ειδίκευση του στην Μαιευτική Γυναικολογία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Ο ιατρός Ρώτας Μιχάλης εργάστηκε σε μεγάλα Πανεπιστημιακά  νοσοκομεία της  Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ . Μεταξύ αυτών τα  ακόλουθα

  • Maimonides Medical Center – State University of New York in Brooklyn ( SUNNY )

Το νοσοκομείο με τους περισσότερους τοκετούς  στην Πολιτεία της  Νέας Υόρκης .

  • Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Παγκόσμιο  αντικαρκινικό κέντρο αναφοράς. Εκεί ο ιατρός Ρωτάς  εκπαιδεύτηκε στην Γυναικολογική Ογκολογία χειρουργώντας διπλά σε διεθνούς φήμης γυναικολόγους ογκολόγους όπως ο Professor  Βarakat  R και o Dr. Abu Rustum.

  • Yale University Hospital

Στην μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής  εκπαιδεύτηκε σε όλες τις τεχνικές όπως η σπερματέγχυση, η εξωσωματική και η ICSI.

  • Coney Island Hospital

Nοσοκομείο με μεγάλο αριθμό σπάνιων περιστατίκων στην Μαιευτική-Γυναικολογία λόγω της ιδιαίτερης σύνθεσης του πληθυσμού που εξυπηρετεί.

Συνολικά το  πρόγραμμα στο οποίο εκπαιδεύτηκε  ο Ιατρός Ρώτας   έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς περιστατικών στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχει  πραγματοποιήσει περισσότερους  από 1000 τοκετούς και καισαρικές τομές και να έχει εκπαιδευθεί άριστα σε όλη τη γκάμα της γυναικολογίας, όπως για παράδειγμα είναι:

  • Υπογονιμότητα  και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
  • Λαποροσκοπική   και υστεροσκοπική  χειρουργική
  • Γυναικολογική Ογκολογία
  • Κολποσκόπηση
  • Ούρο-γυναικολογία

Ο ιατρός Ρώτας έλαβε επίσης πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία μεταξύ αυτών το βραβείο για άριστες ικανότητες στην λαπαροσκοπική και ενδοσκοπική χειρουργική  της Αμερικανικής    Ένωσης Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (  AAGL ) .

Σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης υπήρξε υπότροφος του κληροδοτήματος Κριεζή για μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την λήψη του τίτλου ειδικότητας ο ιατρός  Ρώτας εργάστηκε ως επιμελητής στο  University of  Southern California – Ventura Medical Center.

Ο επόμενος σταθμός της εκπαίδευσης για τον ιατρό Ρώτα ήταν στο Λονδίνο όπου απέκτησε την υπο-ειδικότητα της έμβρυο-μητρικής Ιατρικής και το Diploma in Fetal  Medicine

Εργάστηκε στο Fetal Medicine Center  επί δυο έτη διπλά στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη και εξειδικεύτηκε στα ακόλουθα :

1. Εξέταση της Αυχενικής Διαφάνειας στις 12 εβδομάδες.

2. Υπερηχογράφημα Β επιπέδου στις 20 εβδομάδες για διερεύνηση τυχών συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου

3. Μελέτη Doppler και υπερηχογράφημα ανάπτυξης του εμβρύου στις 32 εβδομάδες

4. Αμνιοπαρακεντήσεις και Λήψη Τροφοβλαστης για αποκλεισμό χρωμοσωμικών και άλλων γενετικών ανωμαλιών του εμβρύου

5. Laser για την θεραπεία του συνδρόμου TTTS σε μονοχοριακά έμβρυα.

Ο ιατρός Ρώτας έχει δεκάδες παρουσίες και ομιλίες σε διεθνή και Παναμερικανικά συνέδρια καθώς και δεκάδες δημοσιεύσεις στα πιο έγκριτα διεθνή περιοδικά (Journals ). Επίσης έχει επιλεγεί  από πολλά περιοδικά ως κριτής (reviewer ) άρθρων προς δημοσίευση.

Ο ιατρός Ρώτας επέστεψε στην Ελλάδα το 2011 μετά από δεκαετή διεθνή καριέρα και εργάζεται στην Μονάδα  Ιατρικής του Εμβρύου των Μαιευτηρίων Ρέα και Λητώ.


                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                             ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

A. Έμβρυο-Μητρική Ιατρική

Ο ιατρός πραγματοποιεί όλους τους  υπερήχους και τις επεμβάσεις που αφορούν τον προγεννητικό έλεγχο όπως το test της αυχενικής διαφάνειας , το υπερηχογράφημα Β επιπέδου,  την μελέτη Doppler του τρίτου τριμήνου, την αμνιοκέντηση και λήψη τροφοβλάστης. Επίσης εξειδικεύεται στην παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου , πολύδυμων κυήσεων καθώς και εκείνων των κυήσεων όπου η μητέρα έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ( διαβήτη, υπέρταση, καρδιοπάθεια).


Β . Γυναικολογική Ενδοσκόπηση

Κλινική εφαρμογή υστεροσκοπικών λαπαροσκοπικών  και ρομποτικών ( Da Vinci )  τεχνικών στην Γυναικολογία (διαγνωστικών και επεμβατικών) κατόπιν εξειδικεύσεως στο Maimonides Hospital και  Memorial Sloan Kettering Cancer Center  υπό την καθοδήγηση των  Prof. Barakat S  και  Khulpateea  Ν.

Γ. Γενική Μαιευτική-Γυναικολογία

Κλινική εφαρμογή όλου του εύρους της ειδικότητας κατόπιν ειδικεύσεως στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Maimonides Medical Center –  State University of New York  καθώς και στα Νοσοκομεία Coney  Island Hospital ,  Victory Memοrial Hospital και Memorial Sloan Kettering Cancer Center.